Tetőfelújítás padlástér esetén

Tetőfelújítás padlás esetén

Ha nincs beépítve és nincs is tervbe véve, hogy a padlásteret beépítsék, akkor egyszerűbb a tetőfólia kiválasztása.

Itt is az Alátéthéjazatok tervezési és kivitelezési irányelveit hívjuk segítségül.

Meg kell nézni, hogy a tetőfedő anyag gyártója milyen hajlásszögű tetőre javasolja a termékét. Ha ettől az értéktől negatív irányban eltérünk, akkor alátétfedésre van szükségünk.

Minél nagyobb mértékben térünk el a javasolttól annál nagyobb követelményeknek kell megfelelnie az alátétfedésnek.

Minden esetben van egy fontos szempont, amit figyelembe kell venni:

- "Ha a hőszigetelés nélküli tető fedése alá alátéthéjazat kerül beépítése, az alátéthéjazat alatti tér kiszellőzéséről gondoskodni kell."

- "A légréteg, illetve légtér átszellőzéséhez be- és kiszellőző nyílásokat kell kialakítani. A szellőző nyílások lehetőleg a tető mély-, illetve magas pontjain legyenek kialakítva."

Vegyünk egy példát: van egy sátortetős beépítetlen padlású épület, amire oldalhornyos sík, ún. szalagcserép kerül. A tető dőlésszöge 28o, ebben az estben minimum egy szabadon fektetett alátét fedést kell készítetnünk.

Erre alkalmas pl. a Delta Vent-N  vagy a Delta Maxx típusú fólia.

Természetesen amennyiben fokozottabb igénybevételnek van kitéve a szóban forgó tető (pl. szeles, huzatos vagy az átlagosnál csapadékosabb területen fekszik az épület), úgy a fólia kiválasztásánál javasoljuk a magasabb minőségű anyagok használatát. Erre alkalmas pl. Delta Vent S, Delta Vent S plusz

 

tetőfólia, padlástér

 


 

Vissza